Sok-sok fűszer, ez a titka ezeknek az egyszerű kis kekszeknek. A chili, a gyömbér, a vanília és az ici-pici csipet bors egyszerre varázsolja téliessé és különlegessé az ízeket, szerintem az ünnepi sütis dobozban a helyük! Amikor először kóstoltam ilyesmi sütit, egyáltalán nem ízlett: túl száraz és kemény volt, ráadásul semleges ízű és kívül nagyon cukros. Ezzel a tésztával most nagyon elégedett vagyok, és az ízekkel is természetesen!
Hozzávalók (12 darabhoz):
A cukrot kikeverjük a tojásokkal, a vaníliával, a gyömbérrel és az olajjal. A lisztben elkeverjük a kakaóport, a sütőport, a sót, a chilit és a borsot. Összedolgozzuk a tojásos keverékkel, majd a tésztát letakarva hűtőbe tesszük egy éjszakára. (Ha bizonytalanok vagytok az erős fűszerek mennyiségében vagy nem szeretnétek túl csípős sütit, adjátok fokozatosan a tésztához, és csipetnyi adagokban kóstolgassátok!)
Másnap kis golyókat formázunk a masszából, kissé ellapítjuk mindet, és porcukorba forgatjuk. (Én nem szeretem túl vastagon, aki igen, az jól nyomkodja bele. :) ) A korongokat sütőpapírral leterített sütőlemezre sorakoztatjuk úgy, hogy bőven hagyunk köztük távolságot, sütés közben terülni fognak. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12-13 perc alatt készre sütjük.
Forrás: http://pasztellbarokk.blog.hu/
Kapcsolódó cikkünk: Kókuszos pöfeteg