© 2022 Foodyny.

Lassan nincs olyan gasztronómiai irányzat, amely valamilyen formában ne lenne fellelhető Szegeden. Ezúttal a soul food, a cajun és a kreol konyha érkezett meg a napfény városába, amit jól ki is próbáltunk.

Smokehouse1

Az Inferno név hallatán sok szegedinek azok a vékony húspogácsás hamburgerek jutnak eszébe, amelyek már annyi embert segítettek ki ebédszünetben a Szivárvány kitérőnél, vagy éppen éjszaka a Zrínyi utcában. Paszternák Péter legújabb projektje viszont sokkal több, mint egy hamburgerező. A tavaly decemberben nyílt Smokehouse Louisiana egzotikus ízeinek világába kalauzol bennünket. 

Smokehouse2

A Smokehouse a Petőfi Sándor sugárút elején nyitotta meg kapuit, közel a város szívének számító Dugonics térhez. Az új egység nagyon jól hozza a "déli" életérzést: ahogy beléptünk, Iverson Minter (Louisiana Red) énekes és blues gitáros Alabama Train című nótája ütötte meg a fülünket. Az enteriőr a nyers téglafallal és a fa asztalokkal a mai trendeket követi. Az indusztriális lámpák otthonos félhomályt teremtettek, ami sajnos a fotózáshoz nem volt az igazi.

Smokehouse3

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.