Gluténmentes, tejmentes, IR-kompatibilis
Hozzávalók 15 db kekszhez:
Hozzávalók a csokimázhoz:
Elkészítés:
Először összekeverjük egy tálba a liszteket a sütőporral, a fűszerkeverékkel és egy csipetnyi sóval. Ezt követően a margarint felolvasztjuk, hozzáadjuk a tojást, a xilitet, majd kézi vagy gép habverővel egyneművé alakítjuk. Amikor ez elkészült ráöntjük a száraz alkotókra és kézzel összegyúrjuk a masszát. Ha nagyon ragad a tészta kevés lisztet még tehetünk hozzá. Ahhoz, hogy jól formázható legyen fél- egy órára a hűtőbe tesszük pihenni. Amikor ez letelt, kibélelünk egy tepsit sütőpapírral, amelyre kézzel 15 db lapos, kör alakú kekszeket formázunk.
Előmelegített sütőben 150° C-on kb. 20 percig sütjük. Ha elkészült kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni.
Ez idő alatt elkészíthetjük a csokimázat. Egy hőálló edénybe helyezzük a margarint és a csokoládét, amelyeket gőz felett megolvasztunk és végül egy kanál segítségével a kekszek egyik felét bevonjuk vele. Amikor megdermedt a csokoládé, tetszés szerint tovább dekorálhatjuk.
Energia- és tápanyagtartalom 1 db-ban:
A receptet és fotót készítette Sárga Diána, dietetikus
Forrás: https://www.facebook.com/sargadiana/
Kapcsolódó cikkünk: Mi kerüljön az ünnepi asztalra?