Linguine tészta kagylóval és pestóval

Hozzávalók: 250 g szárított Linguine tészta

A pestóhoz:

175 g mosott friss bazsalikom 
150 g extra szűz olívaolaj
30g fenyőmag
3 evôkanál parmezán
Só és bors ízlés szerint

A kagylóhoz: 

400g kagyló, súrolt, mosott vagy alternatívának pedig konzerv kagyló 
1 friss piros chili
1 fokhagymás szegfűszeg, apróra vágva
½ csomó petrezselyem aprítva
70 g extra szűz olívaolaj
1 pohár fehérbor

Elkészítése: 

Helyezzük az összes pestó összetevőt keverőbe és keverjük 45 másodpercig. Addig tegyük félre  a kagylókat.

Helyezzük az olajat, a fokhagymát és a chilipaprikát a serpenyőbe, fôzzük addig  amíg pici levet engednek/ könnyezik/, utána adjuk hozzá a kagylókat. Adjuk hozzá a fehérbort és a petrezselymet, és fedjük le. Főzzük közepes lángon 7 percen át, amíg a kagylók kinyílnak és felszabadítják a levüket.

Miután a kagylók  kinyíltak , húzzuk ki őket a főzőfolyadékból, és tartsuk egy tésztaszûrôben amíg lecsepegnek.  Fôzzük ki a tésztát, addig míg nem lesz al dente! 

Miután kifôztük a tésztát, húzzuk meg , a kagyló levében kb. 1 percen át! Ezután adjuk hozzá a pesto-t és a kagylókat a tésztához. Keverjük össze alaposan, majd az egész tetejét még díszitsük pestóval meg parmezánnal! 

hirdetés
hirdetés

SZTÁRHÍREINK

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.