© 2018 Foodyny.

Hétvégén hivatalosan is indul a strandszezon. Igaz, a hosszú hétvégén egyelőre csak a Paskál és a Palatinus nyitja meg a kapuit a fürdőzők előtt, a következő másfél hónapban azonban hasonlóképpen tesz a többi is. Megpróbáltuk belőni azt, hogy milyen árak várhatók az idei szezonban a büfésoron.

strandkaja1

Úgy tudni, a belépőjegyárak a tavalyihoz képest nem, vagy csak minimális mértékben drágulnak, így feltehetőleg a büfék árai is hasonlóképpen alakulnak.
A klasszikus strandkajának a lángos, a palacsinta, a hekk és a hamburger tekinthető Magyarországon, és a nyári szezonban a hűsítő sör is felértékelődik. A lángosárak 400-1000 forint között mozognak majd attól függően, hogy milyen feltéteket kérünk rájuk. A sima lángosért 400 forintot, a sajtos-tejfölösért 600-800 forintot is elkérhetnek, míg a hússal tuningolt változatok körülbelül 1000 forintba kerülnek majd.

strandkaja2

A palacsintát várhatóan 160-200 forintos darabáron szerezhetjük be, míg egy doboz sörért 400, de akár 600 forintot is elkérhetnek tőlünk. A fagylaltot 250-300 forintos gombócáron árulják majd. A hekkért 300-350 forintot kérnek 10 dekánként, érdemes azonban odafigyelni arra is, hogy miként mérik, és mekkora halat próbálnak ilyen módon ránk sózni. Egy-egy méretes darabért meglepően sokat fizethetünk majd.

ESZTER

Kapcsolódó cikkünk: A világ 3 legjobb helye, amit látnod kell

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.