Már beindult a salátacukkini-szezon, ez pedig azt is jelenti, hogy javában nyílnak a palánták csodálatosan sárga színben pompázó virágai, melyeket sós és édes változatban egyaránt elkészíthetünk.

A töltött és rántott cukkini elképesztően finom, és különleges kora nyári étel, amit a ricotta krémes állaga tesz teljessé. Az elkészítéséhez ráadásul néhány alapanyag szükséges csupán.

1. Sós

toltott cukkinivirag1

A ricottához adjunk sót, borsot és ízlésünk szerinti zöldfűszert. Keverjük össze, a masszával pedig óvatosan töltsük meg a virágot. Készítsünk sűrű palacsintatésztát, szórjunk bele egy jókora adag parmezánt. Mártsuk bele a megtöltött virágot, és forró bő olajban pár perc alatt süssük roppanósra.


2. Édes

toltott cukkinivirag2

A ricottához ezúttal édesítőszert vagy cukrot, valamint zúzott mentát adjunk. Hasonlóképpen az előzőekhez, töltsük meg a krémmel a virágot! Az édes, sűrű palacsintatésztába facsarjunk egy kevés citromlevet, reszeljünk hozzá egy pici limehéjat is, hogy a citrusosság kellőképpen érezhetővé váljon. Mártsuk bele a megtöltött virágokat, majd forró olajban szintén süssük készre.

GasztroEszti

Kapcsolódó cikkünk: Ehető virágok: Erre használja a macskamenta virágait!

SZTÁRHÍREINK

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.