© 2021 Foodyny.

A házilag őrölt liszt a világ nyolcadik csodája, hiszen a végeredmény olyan termék, amelyben a gabonának minden összetevője nagy koncentrátumban megtalálható. Benne marad minden, és a bolti liszthez képest még fantasztikus illatot is produkál.

hazimalom1

A lisztet kézi malommal is őrölhetjük, de kényelmesebb és praktikusabb, ha robotgépre szerelhető, fém kiegészítőt választunk, amivel pillanatok alatt bármilyen gabonából tökéletes lisztet tudunk előállítani. Ha rákapunk az ízére, a kenyérsütés szertartássá, egyfajta relaxációvá válik. Nem lehet ugyanis rutinszerűen belenyúlni a frissen őrölt rozslisztbe, ahogy nem lehet elmenni szó nélkül a langyos kukoricaliszt mellett sem, amivel megajándékoz bennünket a szerkezet.

A legújabb, legmodernebb adapterek bármilyen alacsony nedvességtartalmú mag őrlésére alkalmasak, így változatosan tudunk előállítani gyakorlatilag bármilyen lisztet, használjunk búzát, kukoricát, zabot, rizst, árpát, hajdinát vagy kölest. Kitűnő opció tehát a gluténérzékenyek számára, akik prémium lisztet tudnak percek alatt a konyhájukba teremteni ezzel az egyszerű eszközzel. És bár az ára borsos, az olcsón beszerezhető, jó minőségű gabona miatt viszonylag hamar megtérül.

hazimalom2

Fontos, hogy olyan gabonaőrlőt vásároljunk, amely tiszta fém kivitelben készül, mert ennek élettartama sokkal hosszabb és a terhelhetősége is nagyobb, mint a többi változatnak. Szintén tartsuk szem előtt, hogy olyan termék mellett tegyük le a voksunkat, amelynél az őrlés finomsága változtatható, tehát magunk dönthetjük el, hogy egészen finom lisztet, vagy durvább, dara állagút szeretnénk előállítani.

A Foodyny webshopjában megtalálható KitchenAid gabonaőrlő adapter minden követelménynek megfelel, és bár mosogatógépben nem mosható, mindent tud, amit egy malomtól elvár az ember. Sőt, talán még többet is.

Kapcsolódó cikkünk: Okoskonyha: ilyen régóta őrli az emberiség a kávét

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.