A kaviár egyenlő a luxussal. Az apró gyöngyök évtizedek óta a gazdagságot szimbolizálják, most azonban gyakorlatilag bármilyen folyadékból előállíthatjuk ezeket az apró labdácskákat, hogy aztán kedvünkre dekorálhassuk velük ételeinket anélkül, hogy kisebb vagyont dobnánk ki az ablakon a fine dining alapanyagokra.
Ehető ételgyöngykészítő – valahogy így lehet magyarra fordítani annak a kütyünek a nevét, amely lehetővé teszi az ételkülönlegesség elkészítését. Egy kanadai startup vállalkozás álmodta meg és dobta piacra az eszközt azzal a nem titkolt céllal, hogy elősegítse az otthoni vagy az éttermi ételek különleges megjelenését. A száz dollárért beszerezhető készlet tartalmaz egy kaviárkészítőt, egy hozzá tartozó vezetékes töltőt, némi nátrium-alginátot, kalcium-kloridot, nátrium-citrátot, amik elengedhedtetlenek a molekuláris gasztronómiához, és egy receptkönyvet a garantált sikerhez.
Kapcsolódó cikkünk: Molekuláris gasztronómiát is kínál a budapesti szálloda bárja