A legnagyobb közösségi képmegosztó oldalon hatalmas népszerűségnek örvendenek a tükörglazúrral készült sütemények. Ezek között rendkívül látványos torták és fánkok is találhatók, melyek főként külföldi cukrászmesterek munkáját dicsérik. Az első tükörglazúros torta Olga Noskova orosz cukrászmester nevéhez fűződik, aki saját receptúrát dolgozott ki a tökéletes glazúr elkészítéséhez.
Eszerint a tükörglazúr elkészítéséhez szükségünk van először is a zselé feloldásához 10 gramm porzselatinra és 40 milliliter vízre. Ezt követően kell még 60 milliliter víz, 150 gramm víz és ugyanennyi fehér csokoládé, 100 gramm sűrített tej és pár csepp tetszőleges ételfesték.
Oldjuk fel a zselatint a vízben, majd a cukrot, a maradék vizet és a sűrített tejet alacsony lángon kezdjük el felfőzni. Amikor gyöngyözik, adjuk hozzá a zselét, majd a csokoládét. Keverjük homogén állagúra. Az előkészített tortát helyezzük rácsra, és öntsük le a glazúrral úgy, hogy mindenhova jusson belőle. Ezt követően tetszőlegesen díszítsük.
Fotó: alsothecrumbsplease.com
Kapcsolódó cikkünk: Glutén- és cukormentes áfonyás sajttorta