© 2022 Foodyny.

Napjainkban soha nem látott mértékben virágzik a retró stílus. A bútorok formatervezettsége, a bakelitlejátszók reneszánsza, a legmenőbb dizájnerek által készített kiegészítők után a kávé szerelmesei is úgy érezhetik magukat, mintha visszarepülnének az időben.

szifonoskavefozo1

A fiatal generáció tagjai valószínűleg még csak nem is találkoztak szifonos kávéfőzővel, így a használata is teljes homály lehet. Nem úgy a középkorúak számára, akik talán pont az ilyen kütyük által főzött fekete miatt szoktak rá egy életre a kávézás rituáléjára. A szifonos főző amúgy egészen egyszerű elven működik. Alapvetően két részből áll, egy alsó, vízforralószerű üveg részből és egy felső, lombikra hasonlító gömbből. A kettőt egy szifoncső köti össze. Ennek feladata az, hogy az alsó tartályban melegített vizet a gőz hatására eljuttassa a felső üvegtálba, ahol lecsapódik a kávé, hogy aztán tetszőleges ideig ázzon.

szifonoskavefozo2

Amikor úgy gondoljuk, hogy kellő erősségű kávé készült, eloltjuk a tüzet a kávéfőző alatt. Vákuum keletkezik az eszközben, ennek következtében visszajut az elkészült feketekávé az alsó tartályba. Ezután nincs más dolgunk, mint hogy csészébe töltsük az amerikai vagy német stílusú kávénkat, és egy kis tejjel vagy tejszínnel és cukorral ízesítsük.

szifonoskavefozo3

A Foodyny webshopjában is beszerezhető a KitchenAid szifonos kávéfőzője. Ha tátott szájjal szeretné minden reggel nézni, ahogy elkészül a napindító itala, vagy éppen az Instagramra készítene látványos hipszter videókat, akkor dobjon be egyet a kosarába!

Kapcsolódó cikkünk: Okosvízmelegítővel lesz tökéletes a tea

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.