Attól, hogy visszavonhatatlanul beköszönt az ősz, nem kell lemondanunk a friss salátákról,csupán az alapanyagokat kell lecserélnünk szezonális hozzávalókra. Most a körtének jött el az ideje, ez a fantasztikus gyümölcs pedig nem csak süteményekbe való.
Hozzávalók:
Vágjuk ketté a körtét, szedjük ki a magházát, és szeleteljük fel. Serpenyőben karamellizáljuk mindkét oldalát, majd szedjük ki tányérra. Minden körtedarabot óvatosan tekerjünk be Serrano sonkával, a pisztáciát tegyük egy zacskóba, helyezzünk rá egy konyharuhát, és zúzzuk durvára a magvakat.
Egy tányérba halmozzunk egy adagot a madársaláta és a rukkola keverékéből, helyezzünk rá három-négy sonkás körteszeletet, szórjuk meg a pisztáciadarabokkal, és locsoljuk meg egy kevés balzsamecettel.
Kapcsolódó cikkünk: Tóth Marci: Rukkolás dinnye saláta - videóval!