3. A rejtett zsírok
Gáz és elektromos eszközöknél tisztítsuk meg a lerakódott zsíroktól a szabályozó panelek alatti területeket is, mivel ott rendkívül könnyen el tud dugulni az eszköz, ami akár ahhoz is vezethet, hogy a következő grillezést megelőzően az egész panel cseréjére szükség lesz.
4. Maradványok eltakarítása
A készüléknek ne csak azt a részét tisztítsuk meg, ahol sütünk, hanem a tálcát is, ahová a faszenet, brikettet vagy lávakövet tesszük. A maradékokat dobjuk ki, a tálcát pedig takarítsuk ki BBQ tisztítószerrel.
5. Csomagolás
Elektromos grilleszköz esetén érdemes külön csomagolni a grillkészülék vázát és magát az elektromos panelt, ez utóbbinak jobb helye lenne zárt térben, ahol a hőmérséklet nem tud jelentős mértékben mínuszba kúszni. Amennyiben nincs padlásunk vagy pincénk, ahol a teljes eszközt tárolnánk, mindenképpen alaposan csomagoljuk be nejlonba, majd helyezzünk rá vízhatlan vásznat, és így helyezzük olyan helyre, ahol nem lesz kitéve direkt esőnek vagy hónak.
Kapcsolódó cikkünk: Öt grilleszköz, amire minden férfinak szüksége van