Járt már úgy, hogy belépett egy helyre, és megcsapta az orrát egy kellemes illat, aminek következtében késztetést érzett arra, hogy olyasmit is megvegyen, amit korábban nem tervezett? Ha igen, akkor ön is az illatmarketing miatt nyúlt mélyebben a zsebébe.

kaveillat

Fotó: House of Arabica

Az üzletek egyértelmű célja, hogy rávegyék a vásárlókat arra, hogy minél többet költsenek. Azt már tudjuk, hogy a hipermarketekben szemmagasságba helyezik azokat az élelmiszereket, amelyekből a legtöbbet akarják eladni, hogy a virágcsokrok a bejáratnál a vásárlási kedv fokozására szolgálnak, miként azt is, hogy a jó zeneválasztás szintén arra sarkallja a vevőket, hogy hosszabb ideig tartózkodjanak ott, ezzel párhuzamosan pedig minél többet költsenek.

Az illatmarketing azonban viszonylag új módszer, amit itthon is egyre többet alkalmaznak a fogyasztás növelésére. A benzinkutak fotocellás ajtóin átlépve nem feltétlenül azért érzünk kávéillatot, mert a frissen pörkölt fekete éppen akkor főtt le, hanem azért, mert a levegőbe spriccelik a kávé koncentrált aromáját. A mikrorészecskék a levegőben elkeveredve olyan intenzív illatélményt biztosítanak, hogy garantáltan kérni fogunk egy csészényit a kedvenc kávénkból.

Az egyik hazai aromák forgalmazásával foglalkozó vállalat weboldalát böngészve számos specifikus illatra bukkantunk, amelyek alkalmasak lehetnek hasonló vásárlói befolyásolásra. Képzeljük csak el, ahogy beszippantjuk a friss kenyér illatát egy pékség előtt elhaladva, vagy a cirkusznál sorban állva megérezzük a vattacukor semmivel sem összehasonlítható, édeskés aromáját. Lehetetlen ellenállni a csábításnak.

Címkék :

Cikkajánló

1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ') AND state=1 ORDER BY featured desc' at line 3
1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ') AND state=1 ORDER BY featured desc' at line 3

Ez az oldal nem kereshető fel a következők miatt:

  1. Elavult könyvjelző/kedvenc
  2. A keresőprogram adata elavult erről a webhelyről
  3. Elgépelt webcím
  4. Önnek nincs hozzáférési engedélye ehhez az oldalhoz
  5. A kért erőforrás nem található.
  6. A kérés feldolgozása közben hiba merült föl.

Kérjük, próbálkozzon a következő oldalak egyikével:

Ha a nehézségek továbbra is fennállnak, kérjük, forduljon webhelyünk rendszergazdájához, és jelentse be az alábbi hibát.

You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ') AND state=1 ORDER BY featured desc' at line 3