Az ünnepek közeledtével szeretnénk egyre inkább körbevenni magunkat a karácsony ízeivel, illataival, hangulatával. Tökéletesen megalapozhatjuk mindezt egy csésze forró, fűszeres tejeskávéval.
Hozzávalók:
- egy adag eszpresszó
- mandulatej
- cukor vagy édesítőszer
- fahéj, őrölt szegfűszeg vagy kardamom
- növényi tejszínhab
Az eszpresszó és a mandulatej segítségével készítsük el ízlésünknek megfelelően a tejeskávét. Adjunk hozzá egy kevés cukrot, egy csipet fahéjat és szintén egy kevés őrölt szegfűszeget. Ha kicsit pikánsabb ízre vágyunk, a fahéj és a szegfűszeg helyett próbáljuk ki egy késhegynyi kardamommal vagy egy ici-pici, frissen reszelt szerecsendióval.
Nyomjunk a tetejére egy jókora adag tejszínhabot, és szórjuk meg egy kevés fahéjjal. Forrón fogyasszuk!
Kapcsolódó cikkünk: Készítsen kávéházi minőségű eszpresszót otthon!