A finnyások most hunyják be a szemüket, mindenki más pedig képzelje maga elé kedvenc kekszét, egy bögre meleg tejet vagy teát! Na, mi az első, ami erről eszünkbe jut? Hát persze, hogy a mártogatás!
Az Egyesült Államokban a mai napon éppen ezt ünneplik azok, akik arra esküsznek, hogy a tejben vagy teában kissé feláztatott keksznél nincs jobb a világon. Nem mindegy azonban, hogy mennyi ideig, milyen hőfokon és milyen vastag kekszet mártogatunk. Egy amerikai tudós felállította a kekszmártogatás képletét, és ki is számolta a végeredményt.
Eszerint a keksz ideális hosszúsága 4 centiméter, pórusmérete kisebb, mint egy milliméter. Ha a keksz 50 fokos folyadékba merül, akkor nagyjából 5,1 másodpercig kell benne tartani a tökéletes eredmény elérése érdekében.
Fotó: Commons Wikimedia, Peter Morgan
Kapcsolódó cikkünk: Elképesztő ízekkel rukkolt elő az Oreo