© 2018 Foodyny.

Sokan azt gondolják, hogy a vegánok a friss salátán kívül semmi mást nem esznek. Most azonban bebizonyítjuk, hogy egy kis kreativitással és az alapanyagok gondos megválogatásával hús, tej, tojás és méz nélkül is lehet tökéletes hétvégi menüt prezentálni.

Előétel: Lassan sült kelbimbó pisztáciával és gránátalmával

kelbimbo

Az ételt serpenyőben készítsük el kevés olívaolajon. A gránátalmát ne süssük össze a kelbimbóval és a pisztáciával, hanem tálaláskor szórjuk az étel tetejére.

Leves: Gesztenyekrémleves pirított gombával

gesztenyeleves

Fotó: levanacooks.com

A hagyományos változattól annyiban különbözik, hogy a levest növényi tejszínnel habarjuk be.

Főétel: Szejtános töltött káposzta

toltottkaposzta

A tölteléket a klasszikus töltött káposztához hasonlóan ízesítsük, a szejtán állaga tökéletesen hasonlít a húséhoz, ráadásul főzés során is szinte ugyanúgy viselkedik.

Desszert: Avokádós csokipuding

avocadopuding

Nagyon érett avokádót pürésítsünk, azt édesítsük cukorral vagy édesítőszerrel, majd kiváló minőségű kakaóport, esetleg karobport adjunk hozzá.

Kapcsolódó cikkünk: Ábel Anita: Nincs karácsony édesanyám töltött káposztája nélkül

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.