© 2018 Foodyny.

2018 egészen a varázslatos év volt, legalábbis, ha a Google kereső gasztronómiai kulcsszavairól beszélünk. Az abszolút győztes ugyanis egy unikornis torta volt.

unikornistorta

A hosszú szempillákkal díszített, pasztellszínű rózsákkal díszített egyszarvú tortára kerestünk rá a legtöbben 2018-ban. Nem véletlenül. Az unikornisláz már évek óta tart, és ki tudja, hogy még meddig?. Érdekes azonban, hogy a második, illetve harmadik helyen már az egészségtudatos táplálkozás kapott helyet. Az ezüstérmes gasztro-keresőszó ugyanis a római saláta, a bronzérmes pedig a ketogéndiéta lett.

Innentől kezdve pedig a listában abszolút a népszerű táplálkozási irányzat vált dominánssá. Minden érdekelt bennünket, ami a ketózishoz kapcsolódik, de leginkább a diétába illeszkedő édességek mozgatták meg a fantáziánkat. Milliók kerestek rá ketogén palacsintákra, kekszekre, csokis kekszekre és brownie-kra is.

A TOP 10-be azonban befért még az ázsiai konyha is: érdekelt bennünket a kocshudzsang szósz és a koreai fermentált csili is.

Kapcsolódó cikkünk: Készítsen cuki unikornist pillecukorból!

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.