© 2018 Foodyny.

A Foodyny és az Édes Kettes 9 részes karácsonyi sorozata Liptai Claudiával és Pataki "DonGelato" Ádámmal. A sok személyes történeten keresztül, kicsit jobban megismerhetjük őket, mint házaspár, a sütemények készítése közben pedig számtalan trükköt és praktikát is tanulhatnak a nézők. Tudsz bejglit sütni? És hókiflit? Gyümölcskenyeret, almáspitét, gesztenyetortát, mini fánkot, pogácsát, zserbót? A csokoládéhab megy? Tőlünk mindezt megtanulhatod, és még jól is szórakozhatsz közben. Tarts velünk!

Túrós pogácsa

250 g túró
250 g vaj
250 g liszt
15 g só
75 g tojás

A lisztet összekeverjük a sóval, és elmorzsoljuk a vajjal. Hozzá adjuk a túrót és tojásokat, majd egyneművé jól összegyúrjuk. Pihentetjük.

A hűtőből kivéve kb. 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk, majd hajtogatjuk. A 2 szimpla hajtás után pogácsaszaggatóval kiszúrjuk a pogácsákat. Sütőpapírral ellátott lemezre tesszük. Egésztojással megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk. 200 fokon kb. 15-20 perc alatt megsütjük.

Kapcsolódó cikkünk: ÉdesKettes: A Beigli

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.