© 2018 Foodyny.

Foodyny percek - Érthető és jól követhető videó recept, Hullai Krisztivel. Tartsatok velünk!

 

Elkészítés

Megpucoljuk a kacsaaprólékot. Konyhakész állapotban feltesszük főni. Gyorsan felforraljuk, ha behabosodott a teteje, hagyjuk kicsit bugyogni, és leszedjük róla a habot. Innentől lassan, órák alatt, gyöngyözve főzzük.

 

Ha tiszta a leves, mehet bele a fokhagyma, amin rajta hagyjuk a külső, kicsit keményebb héját, szemesbors, só, 1 szem vöröshagyma héjában, zellerzöld, petrezselyemzöld (spárgával összekötve), 1 egész paprika, zeller és a karalábédarabok.

1,5-2 óráig lassú tűzön főzzük. A sárgarépa és a fehérrépa csak ekkor, körülbelül a leves elkészülte előtt egy órával kerüljön bele. Ha répákat hozzáadtuk, reszeljünk bele egy kevés szerecsendiót, és adjunk hozzá még egy pici sáfrányt. Kóstoljuk meg, hogy kell-e még sózni. A paprikát és a vöröshagymát szedjük ki, mielőtt szétfőne. Lassú tűzön főzzük tovább 1 órán keresztül. Ha elkészült, 20 perc pihenő után zsírozzuk le, majd vegyük ki az aprólékot és a zöldségeket, és szűrjük le.

 

Hozzávalók:

2-2,5 kg kacsaaprólék (farhát, szárnytő, szív, zúza, láb)

só, bors ízlés szerint

szerecsendió, sáfrány

1 fej vöröshagyma

3-4 zellerszár

1 csokor petrezselyem

1 zeller

1 karalábé

1 kg sárgarépa

0,5 kg fehérrépa

 

(farhát, szárnytő, szív, zúza)

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.