© 2018 Foodyny.

A pagodakarfiol hazánkban kevésbé ismert zöldség, amely nem csak rendkívül egészséges és finom, még a megjelenése is igazán látványos. Összegyűjtöttünk öt érdekességet erről az igazán különleges zöldségről.

pagodakarfiol

1. A pagodakarfiolt más néven romaesco brokkolinak is hívják, a neve egyértelműen utal olasz eredetére.

2. Salátaként és köretként, főzve valamint párolva is fogyasztható.

3. Hihetetlenül egészséges, magas a C-vitamin, a karotin és a K-vitamin tartalma.

4. Különleges geometrikus formáját fraktálnak nevezzük.

5. Egy fej pagodakarfiol átlagos súlya egy-másfél kiló.

A pagodakarfiolt érdemes blansírozva elkészíteni, hogy aztán saláták, köretek éke legyen.

Kapcsolódó cikkünk: Így tárolja télen az almát!

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.