Az Oscar-gála minden évben milliók figyelmét vonzza. Nemcsak a vörös szőnyegen felvonuló világsztárok és a rangos szakmai elismerések miatt kerül reflektorfénybe, hanem azon gasztronómiai kuriózumok miatt is, amelyeket felvonultat.
Ahogy az elmúlt 25 évben minden alkalommal, idén is Wolfgang Puck séf készíti el azt az ételsort, amelynek célja, hogy elkápráztassa és jóllakassa a legnagyobb filmcsillagokat.
Úgy tudni, hogy a séf idén különösen nagy figyelmet fordít a vegán ételekre, így vegán pavlovával is készül, melyet trópusi gyümölcsökkel díszít majd, de minden fogásban hangsúlyos szerepet kapnak a zöldségek és gyümölcsök. Minden kétséget kizáróan azonban az eperkrémes desszert teszi majd fel a koronát a menüre. Wolfgang Puck ugyanis csokoládéból készíti el az Oscar-szobrok kicsinyített mását, melyeket lágy, gyümölcsös krémmel tölt meg.
Mint ismert, a 91. Oscar-gála díjátadó ünnepséget február 24-én, hazai idő szerint február 25-én, éjjel kettőkor rendezik meg. Az eseményen Amerikai Filmművészetek és Filmtudományok Akadémiájának elismeréseit adják át 24 kategóriában.
Fotó: Variety
Kapcsolódó cikkünk: Pocsék kajákért rajonganak a hírességek