© 2018 Foodyny.

A piacon ötszáz forintért három csokor hónapos retket vásároltunk, amit aztán otthon köretként készítettünk el kedvenc sült csirkemellünk mellé. A sült retek nemcsak friss ízű, hanem vitamindús, egészséges és szénhidrátszegény is.

sultretek

Hozzávalók:
- három csokor retek
- egy kis csokor petrezselyem
- olívaolaj
- balzsamecet
- só, cayenne bors

A retkeket alaposan mossuk meg, majd vágjuk négybe őket. Egy serpenyőbe tegyük bele a feldarabolt zöldségeket, locsoljunk rá egy kevés olívaolajat, sózzuk, borsozzuk. Öntsünk rá két evőkanálnyi balzsamecetet, majd fedő alatt pároljuk puhára. Amikor a retkek megpuhultak, szórjuk rá a felaprított petrezselymet, forgassuk át, és kissé pirítsuk le.

Az így elkészült köret tökéletesen illik friss sült csirke vagy tavaszias ízesítésű húsgolyó mellé is.

Kapcsolódó cikkünk: Teljes értékű vacsora egy ezresből? Nem lehetetlen!

 

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.