© 2018 Foodyny.

A téli hónapoknak végre búcsút intve, a tavasz kapujában egyre erősebben vágyunk az üde, ropogós salátákra, változatos ízekre. Persze ilyenkor még nem vagyunk eleresztve helyben termesztett friss zöldségekkel és gyümölcsökkel, ezért abból kell főznünk, amink van.

zeller1

A zeller az utóbbi egy-két évben igencsak feltornázta magát az alapanyagok ranglétráján, és egyszerű leveszöldségből a séfek nagy becsben tartott kedvence lett. A világ vezető éttermeiben mára az egyik legtrendibb alapanyagnak számít, akár nyersen, akár egyben sütve, esetleg meglepő módon vega gyrosként elkészítve. A saját konyhánkban használhatjuk nyersen isteni salátákban, krumpli helyett pürében, vagy hasábban sütve, de gombákkal is mennyei íz-párosítás!

zeller2

Ha kíváncsi vagy Gyepes Gabojsza gasztroblogger tápláló és egészséges alapanyagokból készült, nem mellesleg húsmentes fogására, a chia magos, almás zellersalátára, remoulade-szerű mártással, lapozz tovább!

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.