© 2018 Foodyny.

Korábban Nyáry Krisztián íróval beszélgettünk arról, hogy milyen ételekkel és italokkal hangolódtak a forradalomra a márciusi ifjak. Megtudtuk, hogy mivel zömében fiatal, nőtlen, értelmiségiek voltak, többnyire kávéházakban étkeztek. Virslit biztosan fogyasztottak március 15-én, és azok, akik a Pilvaxból mentek át a Magyar Nemzeti Múzeumhoz, garantáltan ittak a legendás, helyben pörkölt kávéból.

pilvax

Az irodalomtörténész úgy tudja, a kávéház kínálatában fűszeres mokka is szerepelt, amely ánizzsal és egyéb fűszerekkel ízesített kávélikőr volt. Azok, akik nem feketén fogyasztották a kávét, tej helyett tejfölt kaptak a tulajdonosoktól.

Címkék :

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.