A csokoládéfogyasztás szezonoktól mentes, ebben a kérdésben sokan olyanok vagyunk, mint Gombóc Artúr. Jöhet fehér csoki, étcsoki, kockacsoki, kerek csoki, csoki bármilyen mennyiségben.
A szakértők szerint azonban a globális csokoládépiac kissé átalakulóban van, amit egyrészt az éghajaltváltozás, másrészt a megváltozott fogyasztói igények okoznak. Felértékelődik ugyanis a minőségi termékek iránti vágy, a kiskereskedők pedig új, kreatívabb módszerekhez folyamodnak, hogy édességeiket el tudják juttatni a fogyasztókhoz.
Összegyűjtöttünk három olyan trendet, amely a 2019-es évet, így a közelgő húsvéti szezont is alapjaiban határozza meg.
1. A kézműves csokoládék forradalma
Az utóbbi években elképesztő érdeklődés övezi a kézműves csokoládékat szerte a világon, így Magyarországon is. Az oka pedig a kiváló minőségben, a gondosan megválogatott alapanyagokban és az egyedi kivitelezésben rejlik. A fogyasztók pedig megérzik a csokoládé ízén, hogy ki az, aki tömegterméket gyárt, és ki az, aki minden kocka csokoládéba beleteszi a szívét és szenvedélyét.