© 2018 Foodyny.

parad1.jpg

Az olasz konyha ízeit, színeit idéző étel. Ahogy egymáson sülnek a rétegek, a bazsalikomos paradicsom leve átitatja a húst, az ízes húslét beissza a krumpli… Csodás az összhatás!

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 8 kisebb sertéscomb szelet
  • 4 db paradicsom
  • 8 ek. tejföl
  • só, bors, bazsalikom, petrezselyem
  • olaj

A hússzeleteket kiklopfolom, sózom, borsozom, és bőven megszórom morzsolt bazsalikommal. Kicsit állni hagyom, hogy a fűszerek jól átjárják a husit.

Kevés olajon átsütöm, hogy kérget kapjon, aztán kevés víz hozzáadásával félpuhára párolom.

Kiolajozok egy tepsit, beleterítem a feldarabolt krumplit, ráfektetem a hússzeleteket.

Mindegyik szeletre teszek egy paradicsomkarikát, egy kanál tejfölt, és megszórom friss bazsalikommal és petrezselyemmel.

Meglocsolom egy kis olajjal, kevés vizet öntök alá, és 170 °C-on szép barnára sütöm.

parad2.jpg

 

Forrás: http://gyorsfinomreceptek.blog.hu

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.