© 2018 Foodyny.

A virtuális valóságshow keretében felszolgált vacsorától a fejenként 150 ezer forintos kóstolómenükig, különleges élményt kínálnak a világ legdrágább éttermei. Emlékezetes nyomot hagynak az ízlelőbimbón és bankszámlán is.

Ithaa vízalatti étterem – Maldív-szigetek
Ez az üvegfalú étterem öt méterrel a tengerszint alatt található az Indiai-óceánban, a látványa ugyanolyan lenyűgöző, mint a választéka. A helyiség mindössze 14 vendég befogadására alkalmas, de a “kiválasztottak” 180 fokos kilátást élvezhetnek a korallzátonyokra és a cápákra, miközben elfogyasztják a fűszeres tengeri csigákat és a borjú bélszínt a 80 ezer forintos menüből.

exp1

fotó: Conrad Hotels

Alain Ducasse au Plaza Athénée – Párizs
A Plaza Athénée-Alainban található Ducasse étterem gyakorlatilag egy műalkotás, ahol a vendégek rozsdamentes acélból készült "kagylókban", gigantikus kristálycsillárok alatt ülhetnek. Az étlapon elsősorban egészséges, környezetbarát ételek szerepelnek, mint például a lencse kaviárral és a Versailles-i kertekből származó zöldségek. Egy főételért 45 és 60 ezer forint közötti összeget kell fizetni, míg egy desszert több mint 13 ezer forintba kerül.

exp2

Fotó: Pierre Monetta

Per Se – New York City
A 84 ezer forintos számla ellenére is nehéz helyet foglalni ebben a haute cuisine szentélyben. De megéri a fáradságot (és a pénzt), hogy megtapasztalja Thomas Keller "osztrigák és igazgyöngyök" nevű specialitását, amelyben nyolc tökéletes fogás követi egymást az alapanyagok ismétlődése nélkül.

exp3

fotó: Getty

SubliMotion – Ibiza, Spanyolország
A SubliMotion nem csupán kulináris kalandot, hanem minden érzékszerv számára lenyűgöző élményt nyújt. AHard Rock Hotel 12 férőhelyes étterme 450 ezer forintot számít fel a grandiózus, húszfogásos vacsoráért. A Michelin-csillagos séf, Paco Roncero rendkívül kifinomultsággal házasítja össze az ételeket a művészettel és technológiával. Az étterem csak a nyári szezonban (június 1-től szeptember 30-ig) tart nyitva, egyetlen menü van, amely évente változik. Korábban a vendégeket olyan különlegességekkel kényeztették el, mint a személyre szabott, ehető belépőjegyek, kagylóhéj, amelyben különféle, saját levükben főtt tenger gyümölcsei illatoznak, és a “csináld magad” saláta, amelyet a vendégek egy veteményeskertet idéző asztalról állíthatnak össze. Eközben, a fogásokkal összhangban különböző virtuális háttereket vetítenek a falra.

exp4

fotó: SubliMotion

Maison Pic – Drôme, Franciaország
Anne-Sophie Pic séf egyike a világ hat női szakácsának, akik három Michelin csillagos konyhát vezetnek ötletes, kilencfogásos, 82 ezer forintos ételsora – a Menu Essential – bizonyítja, hogy nem érdemtelenül. Étkezés közben az egyik falat tartalmazhat mediterrán vörös márnát sáfrányos hallében, míg a következő falat a szaké üledékben marinírozott őzhús ízével kényeztet.

exp5

fotó:Maison Pic

Aragawa – Tokió
A pazarul márványos wagyu (japán marhahús) – különösen a prémium minőségű Sanda változat – a világ minden tájáról vonzza a húskedvelőket ebbe a diszkrét hangulatú étterembe. A megdöbbentően magas ár 67 és 80 ezer forint között mozog, ha a rögzített árú menüből rendelünk.

exp6

fotó: T Chin via Flickr (Creative Commons)

Hôtel de Ville, Crissier, Svájc
A néhai séf, Benoît és felesége Brigitte Violier három Michelin-csillagot kapott pazar, francia ízlésű konyhájáért. A legbőségesebb ételsor tizenegy fogásból áll, az ára 100 ezer forint, és olyan ínycsiklandozó étkeket tartalmaz, mint a bárányfilé vagy a sáfrányos kagyló. Az ár csak akkor emelkedik, ha egy üveg bort is rendel az étterem negyvenoldalas borlapjáról.

exp7

fotó:Crissier

Ultraviolet – Shanghai, Kína
Paul Pairet bámulatos étterme a haute cuisine csúcstechológiájának határát súrolja. Éjszakánként tíz vendég gyűlik össze egy asztal körül, ahol húsz fogást szolgálnak fel zene, videó, illatok és szimulációk több érzékszervre ható ingereit kínálva. Mintha ez a 150 ezer forintba kerülő élmény nem lenne elég érdekes, az ételek gyakran váltakoznak, a belső tér és a zene pedig mindig a fogásokhoz idomul. Ez már nem is vacsora, hanem multimédiás előadás.

exp8

fotó: Scott Wright

Alain Ducasse a The Dorchester – London
A jelenleg Jocelyn Herland séf által irányított kortárs francia étteremben megkérik az árát az ott elköltött vacsorának, és ezt meg is tehetik, köszönhetően az alapítóknak és a három Michelin csillagnak. Egy hatfogásos szezonális kóstolómenüért , amely jelenleg konfitált, hízott kacsamájat és Dorset rákot is tartalmaz, kb. 46 ezer forintot kérnek személyenként – és ez csak az alsó határ, borpárosítás nélkül.

exp9

fotó: Alamy

Le Meurice étterem – Párizs
Alain Ducasse egy másik tulajdona, a Versailles-inspirálta fényűzésse antik tükrökkkel és kristálycsillárokkal berendezett Le Meurrce. Az ötfogásos "Collection" menüben 115 ezer forintért megkóstolhat három ételkülönlegességet, köztük a Norvég homárt vagy az "Ikejime" módszerrel kezelt (a halat megbénítják, hogy a húsa friss maradjon) sügért, továbbá egy sajtválogatást és desszerteket.

exp10

fotó: Le Meurice étterem

Masa – New York City
Két egymást kiegészítő elv uralkodik a Masa Takayama séfről elnevezett étteremben: egyszerűség és minden egyes összetevő alapvető íze. Az 156 ezer forintos kóstolómenü fogásait ugyan letisztult egyszerűséggel tálalják, de ez a dísztelenség része a hely vonzerejének, különösen az egzotikus tenger gyümölcseinek felvonultatásakor.

exp11

fotó: Masa

Kitcho – Kyoto
Az ételek kóstolása ebben a japán étteremben azt jelenti, hogy 100 ezer forint feletti összeget kell fizetni ahhoz, hogy a vendég elmélyülhessen a kaiszeki, a több fogásos japán vacsora élvezetében, egy étkezés stílusban, amely sokak szerint a részletek iránti figyelemmel kigondolt és kivitelezett japán konyha esszenciája. A harmadik generációs séf, Kunio Tokuoka olyan szezonális, helyi alapanyagokat tartalmazó, elegáns ételsorokat kínál, mint például az abalone kagyló és tofu tengeri sünnel, amelyet a vendégek a privát tatami termükben élvezhetnek.

exp12

fotó: Kitcho

Schloss Schauenstein – Furstenau, Svájc
Már a környezete is előkelő a svájci Alpokban található XVIII. századi kastélyban kialakított étteremnek. Az összetevők egy csoportjára fókuszáló főszakács Andreas Caminada egy hatfogásos, három Michelin-csillaghoz méltó ételsort készít (67 ezer forintért), ennek tartalma a „libamájat kecskesajttal és csemege kukoricával” és a „ropogós pisztrángot tárkonyos szósszal, céklával és borsópürével”.

exp13

fotó: Adrian Michael

Michel Bras Toya – Toya-tó, Japán
Nehéz eldönteni, hogy melyik lenyűgözőbb: a vulkáni Caldera-tó mindent felülmúló panorámája, vagy a Michelin-csillagos ételsor látványa az asztalunkon. Az elsőrangú "felfedezés és természet" menü legfrissebb változata (63 ezer forint) olyan ételeket tartalmaz, mint a roston sült hízott kacsamáj, valamint a serpenyőben sült velő, spárgasaláta tofu kéreggel és a fekete szarvasgomba vinaigrette-el.

exp14

fotó: Michel Bras Toya

Le Pré Catelan – Párizs
A listánkon szereplő helyek többségerögzített árainak köszönheti a kitüntetett címet, de ez a helyszín az à la carte választéka miatt érdemelte ki a hírnevet: hízott kacsamáj 30 ezer forintért fogyasztható, a homár francia kaviárral 43 ezer forintba kerül míg a citromos habcsók desszert ára 12 ezer forint.

exp15

fotó: Le Pré Catelan

Forrás: http://www.cntravel.com

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.