© 2018 Foodyny.

A mindig megfontolt és összeszedett celeb elképesztő kalandba keveredett Ázsiában, ahol saját bevallása életében először fordult elő, hogy nem tudta fejből irányítani a testét.

A TV2 celeb kalandtúráján hét páros vett részt, a feladatuk pedig az volt, hogy körbe járják Ázsiát. Sem pénzük, sem telefonjuk nem volt, csak a stábtól kapott korlátozott hozáféréssel rendelkező készüléket használhatták, amelyre a különböző feladatok, úticélokról szóló üzenetek érkeztek. A helyiek jóindulatán múlt, hogy fedél alatt hajthatták álomra a fejüket, vagy egyáltalán lezuhanyozhatnak valahol. A főhősünk az elképesztő kalandokról, és azon belül is a gasztronómiai élményeiről, őszintén mesélt a Foodyny kíváncsi ügynökének:

- Éreztem, ahogy ropog a kacsaembrió csőre a fogaim között, ahogy a szeme kipukkan....nem bírtam a számban tartani! – kezdi elképesztő történetét Berki Krisztián, az Ázsia Expressz versenyzője. – Kacsaembriót kellett ennünk, ez volt a feladat, aminek ugyanúgy álltam neki, mint minden más kihívásnak az életemben: nincs olyan opció, hogy nem csinálom meg! Mégis csalódnom kellett magamban, ez volt az az étel, amit képtelen voltam megenni végül.

FOTO: TV2

Krisztián egyébként nagy mágusa a konyhának – is – azt mondja, olyan jól főz, hogy ő nem szakácsnak, hanem egyből séfnek született:

- A konyhában jól kiosztom a munkát, azt meghagyom másoknak, az ételkészítés utolsó fázisánál pedig megérkezem és felteszem az ire a pontot. A hétköznapokban egyébként hetente egyszer biztosan főzök a kislányomnak – teszi hozzá, majd így folytatja: - Jelenleg zsírdiétán vagyok, úgynevezett ketogén diétán, ami abból áll, hogy zsírt eszem zsírral, a szénhidrátbevitelemet viszont majdnem a nullára csökkentettem, és kevés fehérjét viszek be. Libatöpörtyűt, kolozsváriszalonnát, sertéshúsokat eszem, ezeket is kizárólag dél és este nyolc között. Ez egy élhető diéta, nem szenved mellette az ember az éhségtől.

Krisztián egyébként nagy leveses, de mivel a levesekben igen magas a szénhodráttartalom, ritkán ehet. Amikor viszont igen...
- Fradilevest szoktam csinálni – mondja – Ez azt jelenti, hogy mindent bele! De leginkább sok zöldséget.

Krisztián fejben tökéletesen felkészült az ázsiai túrájára, de nagy meglepetések várták kint.
- A kacsaembrió mellett volt még eg szörnyű élményem....sajnos kutyahúst ettem. Ez nagyon nem esett jól a lelkemnek, amikor utólag megtudtam mi volt az. Én megértem, hogy kint a kutya olyan, mint nálunk a sertés, mégis...ez komolyan megviselt.

FOTO: TV2

Berki a kacsaembrió kóstolása után órákig mosta a fogát...

ZsÉ

Kapcsolódó cikkünk: Ambrus: a bogár is jobb, mint a börtönkoszt

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.