© 2018 Foodyny.

sutotokoskrumpli1

Egy izgalmas ízű, selymes, krémes főzelék a borongós őszi napokra.

Hozzávalók:

a főzelékhez:

  • 1 kg krumpli
  • 25 dkg sütőtök (héj nélkül)
  • 2,5 dl víz
  • 2,5 dl tej
  • 1 babérlevél
  • só, vegeta

a húsgolyóhoz:

  • ½ kg darált hús
  • 10 dkg kockázott bacon
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 zsemle
  • 1 tojás
  • 1 tk. rozmaring
  • 2 kis ág friss rozmaring (elhagyható)
  • só, bors

A krumplit és a tököt megpucolom, és kis kockákra vágom. A krumplit a víz és a tej keverékében felteszem főni, sót, babért és vegetát adok hozzá.
A tökkockákat a sütőben puhára párolom, az se baj, ha egy picit megpirul.

Közben összeállítom a húsgolyókat. A hagymát nagyon apróra vágom, és a baconnal együtt kicsit megpárolom. Összekeverem a darált hússal, hozzá adom az áztatott zsemlét, a tojást és a fűszereket. Kis golyókat formálok belőle, és egy sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 °C-on szép barnára sütöm. Ha van friss rozmaring águnk, tegyünk a tepsibe, bódító az illata, és jót tesz a húsnak is.

A krumpli és a sütőtök ¾ részét, kézi mixerrel pürésítem, és már kész is a főzelék. Berántani nem kell, mert a töktől nagyon selymes, krémes állaga lesz.

sutotokoskrumpli2

Forrás: http://gyorsfinomreceptek.blog.hu/

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.