© 2020 Foodyny.

Igazán nyári, könnyű ebéd esik csak jól ebben a hőségben. A görög saláta és a sült csirkemell mindig üdítő kombináció, főként akkor, ha mindezt némi eperrel spékeljük meg. A csirkemell, amilyen egyszerű étel, olyan nehéz igazán jól elkészíteni, mert ha nem figyelünk oda rá kellőképpen, akkor nagyon hamar kiszárad, és rágóssá válik.

recept epresgorogsalata

Hozzávalók:
- Csirkemell
- extra szűz olívaolaj
- fűszerek
- paradicsom
- kaliforniai paprika
- lila hagyma
- uborka
- olajbogyó
- feta sajt
- eper

Vágjuk szép szeletekre a csirkemellet, és készítsünk hozzá olívaolajos, fűszeres pácot. Alaposan dörzsöljük be vele a húsokat, majd pár órára, vagy akár egy egész napra tegyük a hűtőbe, hogy az ízek tökéletesen összeérjenek. Friss sütéskor hevítsük fel a serpenyőt egy kevés zsiradékkal, elsőként magasabb lángon tegyük bele a csirkemelleket, és nagyjából 30-30 másodpercig süssük mindkét oldalát, hogy szép kérget kapjanak. Ezt követően vegyük jóval alacsonyabbra a hőmérsékletet, fedjük le a húst, és fedő alatt további 10-10 percig süssük mindkét oldalát. Természetesen, amennyiben egészen vékonyra szeleteltük a húst, úgy a sütési, illetve fedő alatti párolási idő is jóval rövidebb lesz.

recept epresgorogsalata3

Amíg sül a hús, dobjuk össze a salátát! Vágjuk kockára a paradicsomot, az uborkát, csíkozzuk fel a kaliforniai paprikát és a lila hagymát. Tegyük egy nagy tálba, szórjuk meg olívabogyóval, félbevágott eprekkel, a tetejére helyezzünk egyben egy nagy feta sajtot, majd locsoljuk meg olívaolajjal, és fűszerezzük oregánóval.

recept epresgorogsalata2

Frissen, azonnal fogyasszuk! Jó étvágyat!

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.