Június 17-én ünnepeljük az apák napját, amikor minden az édesapák körül forog. Lepjük meg őket egy tökéletes házi hamburgerrel, amelynek elkészítésében akár a legkisebb gyerekek is a segítségünkre lehetnek. A kiadós burger után pedig lepjük meg apát valamilyen szuper programmal, hogy a nap garantáltan felejthetetlen legyen a számára.

burger

Hozzávalók négy főre:
- fél kiló marhahús
- egy tojás
- hagyma
- négy burgerzsemle
- paradicsom
- jégsaláta
- csemegeuborka
- bacon
- cheddar sajt
- BBQ szósz
- olíva olaj

A marhahúst tegyük egy tálba, adjunk hozzá egy apróra vágott vöröshagymát, egy tojást. Sózzuk, borsozzuk ízlésünk szerint majd osszuk négy részre. Gyors mozdulatokkal, nedves kézzel formázzunk belőle teniszlabda nagyságú golyókat, majd lapogassuk le őket kicsit, hogy nagyjából három centi vastag húspogácsákat kapjunk. Egyesével csomagoljuk folpackba, tegyük a hűtőbe legalább fél órára.

Izzítsuk be a grillsütőt, egy kevés olívaolajjal kenjük meg a kettévágott burgerzsemléket, és tegyük a grillre pár percre. Ezután süssük meg a húspogácsákat ízlésünk szerint, ha az egyik oldal elkészült, akkor gyors mozdulattal fordítsuk át. Ne nyomkodjuk, mert akkor kijön belőle az ízletes nedvessége, és kiszárad. Miután megsültek a húspogácsák, tegyünk mindegyikre egy szelet cheddar sajtot, hogy szépen ráolvadjon, majd pihentessük pár percig egy tányéron.
Közben szeleteljük fel a paradicsomot, tépkedjük nagyobb darabokra a jégsalátát, pirítsuk meg a grillen a bacont. Minden hamburgert rétegezzünk a hozzávalókkal, locsoljuk meg egy kevés BBQ szósszal, majd bambusztűvel rögzítsük.

Kapcsolódó cikkünk: Íme Tóth Marci kedvenc hamburgere

SZTÁRHÍREINK

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.