Igazi könnyű, tavaszi étel a cukkinifasírt, amelyet túróval tudunk még tartalmasabbá tenni. Ha pedig friss bazsalikomot is vágunk bele, a végeredmény a mediterrán ízvilágot idézi majd meg. Ráadásul az ételünk 600 forintból elkészülhet.
A salátacukkini a piacon 200 forintba került, a túróért 340 forintot fizettünk, a bazsalikom pedig megtermett a konyhaablakban.
Hozzávalók:
- 1 db salátacukkini
- 25 deka túró
- pár levél friss bazsalikom
- só, bors
A cukkinit lereszeljük, lesózzuk és 15 percig állni hagyjuk. A levét kinyomkodjuk, hozzáadjuk a villával összetört túrót. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük az apróra vágott friss bazsalikomleveleket. A masszából golyókat formázunk, kissé lelapítjuk és kevés olajon pár perc alatt mindkét oldalát megsütjük.
Frissen fogyasztjuk. Tálaláskor zöldfűszeres mártogatóst is készíthetünk hozzá. Köretnek, de vegetáriánus főételnek is tökéletes választás.