© 2020 Foodyny.

Hetényi János hatgenerációs borász család tagjaként hatalmas szakmai tapasztalattal a háta mögött készíti különleges borait. Ezek közül is kiemelkedik a 2017-es évjáratú Fehérkadarka és a 2011-es Kékfrankos, amelyek igazi gasztronómiai kuriózumnak számítanak.

Fehérkadarka 2017

hetenyi feherkadarka

A szakértők szerint Szekszárd lelkének egyik része a kadarka, amit a Hetényi pincészet különösen nagy becsben tart annak ellenére, hogy sok kézimunkát és nagy odafigyelést igényel. A bor korábbi szürettel és nagyon feszes fehérbor-techonlógiával készül spontán, de hűtött módon, 18 fokos erjesztés mellett.

A fehérkadarka önmagában fogyasztva is gasztronómiai kuriózum, de jól illik salátákhoz, halakhoz, csirkékhez, valamint a legtöbb mediterrán ételhez is.

Kékfrankos 2011

hetenyi kekfrankos

A 2011-es évjárat kiemelkedően jónak számított Szekszárdon. A Hetényi pincészet Kékfrankosa ráadásul saját készítésű hordókban érlelődött, hogy aztán végső ízét egy kevés palackos érlelés teljesítse ki.

Késő őszi, téli időszakra javasolt a fogyasztása, leginkább komolyabb sültekhez illik.

A cikk megjelenését az Ab Ovo borkereskedés támogatta.

Kapcsolódó cikkünk: A hét borai: A felnőttek málnaszörpje és a testes elegancia

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.