© 2020 Foodyny.

Elképesztő energiát mozgósított a német válogatott a legutóbbi mérkőzésének utolsó perceiben, amikor is hosszabbításban sikerült megszereznie a győztes gólt a svédek ellen. A szövetségi kapitány szerint az önmagukba vetett hit eredménye volt mindez, szerintünk azonban a titkot a táplálkozásukban is érdemes keresni.

nemetvalogatott1

Egy, a Bundesligában tevékenykedő dietetikus szerint a játékosok táplálkozásának alapját a fehérjék adják, vagyis többnyire húst, halat, tejet, joghurtot és tojást fogyasztanak. Szigorú alapelvek szerint határozzák meg az étkezések idejét, az azokon felszolgált ételeket. A táplálkozási szakértő szerint az, hogy mit esznek és mit isznak a játékosok, nagyban befolyásolja a két mérkőzés közötti regenerálódásukat és azt is, hogy milyen színvonalon tudnak teljesíteni.

A vegán táplálkozás tehát szinte teljes mértékben elképzelhetetlennek tűnik, ugyanakkor a szakértő egy-egy szélsőséges esetben ezt sem tartja elképzelhetetlennek.

nemetvalogatott2

"Bizonyára vannak olyan labdarúgók, akik vegán táplálkozás mellett is remekül tudnak teljesíteni, mögöttük azonban nem egy, nem két olyan szakértőnek kell állnia, akik még nálunk is szigorúbban állítják össze az étrendjüket, hogy minden olyan aminosav és fehérje megtalálható legyen benne, amire szükségük van. Hatalmas kutatómunka kell ehhez, de nem kivitelezhetetlen" – mutat rá.

A DW nyomán

Kapcsolódó cikkünk: Így készültek a focivébére az élelmiszergyártók

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.