Akár nektarinnal, akár nagyobb méretű sárgabarackkal is elkészíthetjük ezt az elképesztően látványos nyári desszertet. Egyetlen kiegészítőre van csupán szükségünk, mini piteformákra, de kiválóan alkalmasak a célra a creme brulee-hez használt kisméretű sütőformák is.
Fotó: Instagram, Systrarnaeisenman
Készítsünk hagyományos pitetésztát, és minden kivajazott sütőforma aljába tegyünk egy-egy adagot belőle. Nyomkodjuk le kissé, majd vágjuk fel hajszálvékony szeletekre a barackot. Ügyeljünk arra, hogy ne túl puha gyümölcsöket használjunk, mert azokból nehezebb lesz tökéletes szeleteket vágnunk. A feldarabolt barackokat kívülről befelé haladva, rózsaszirom-szerűen tegyük a sütőformába, a végét pedig ügyesen kunkorítsuk vissza a virág közepének. 160 fokon pár perc alatt süssük készre.
Kapcsolódó cikkünk: Gyümölcsös tejpiték többféle gyümölccsel