© 2020 Foodyny.

A tősgyökeres mádi Kardos Gábor mintegy tíz évvel ezelőtt vette át édesapjától az addig kifejezetten helyi piacra termelő pincészetét. Az elmúlt egy évtized azonban hatalmas változásokat hozott az életükbe, már nem csak a környéknek, hanem az egész országnak, sőt exportra is készítenek jobbnál jobb borokat.

tundermese

Tokaj-hegyaljáról az embereknek az édes borok jutnak eszükbe annak ellenére, hogy a száraz borok mennyisége is évről évre nő. Kardos Gábor szerint sokan a mai napig a tokajt az aszúval kötik össze, és a laikusok közül nem is értik sokan, hogy miért nem lehet, minden évben előállítani.

– Pedig ennek nagyon egyszerű oka van: aszú nem terem minden évben – mutat rá a borász.

A Kardos Pince viszont szeretett volna egy olyan késői szüretelésű desszertbort előállítani, amely jól fogyasztható gasztro-borként jelenhet meg a piacon.

tundermese2

– A legerősebb, legjobban felépített brandünk a mostani kínálatban a Tündérmese – mondja a borász. Egy friss, populáris, gyümölcsös, könnyen fogyasztható desszertbor. Fix receptúra alapján, olyan alapanyagból készül, amit a természet minden évben tud Tokaj-hegyalján produkálni. – Ki tudtuk alakítani az egyéni stílusunkat. A Tündérmeséből jelenleg nem tudunk annyit készíteni, hogy egy éven belül ne tudnánk a teljes készletet eladni – teszi hozzá.

A cikk megjelenését az Ab Ovo borkereskedés támogatta.

Kapcsolódó cikkünk: A hét bora: Nemek harca a Tokaj-Hegyalján

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.