Az idei nyár abszolút slágere a flamingós kiegészítők voltak. Az unikornisokkal együtt ellepték a strandokat, a ruhaüzletek polcait, az iskolakezdés előtti napokban pedig csordultig teltek madaras tollakkal, füzetekkel, táskákkal és fittyfenékkel a papír-írószer boltok is. Egy kislány születésnapjára pedig mi más lehetne a legjobb választás, mint egy flamingós torta! Ráadásul viszonylag könnyen el is készíthető.
Süssünk két adag piskótát a hagyományos módon. Az egyik tortalapból vágjuk ki a flamingó testét, a másikból pedig az S alakú nyakát. Készítsünk tetszőleges tortakrémet és egy kevés ételszínezékkel varázsoljuk rózsaszínűre. Vágjuk ketté a tortalapokat, kenjük meg a krémmel, ügyeljünk azonban arra, hogy jusson a tetejére és az oldalára is. Eperszeletekkel díszítsük fel toll-szerűen a flamingó testét, banánból készítsük el a csőrét, a szeme pedig akár egy szem áfonya is lehet.
Kapcsolódó cikkünk: Csokoládés-kávés torta sütés nélkül