© 2020 Foodyny.

Már évszázadokkal ezelőtt is nagy hagyománya volt az alkoholpárlatok különböző gyümölcsökkel, fűszerekkel, gyógynövényekkel történő ízesítésének. Érdemes kísérletezgetni az ízpárosításokkal, ugyanis fantasztikus eredmények születhetnek. Egyetlen titka van csupán: semleges aromájú alkoholt használjunk, amely nem nyomja el a fűszerek ízét. Tökéletes választás lehet a vodka, a gin és a fehér rum is.

alkohol

Remek párosítás lehet, ha a most szezonális sárgabarackot friss kakukkfűvel társítjuk, de élénk ízvilágot kapunk akkor is, ha citromos-mentás gint készítünk. Hasonlóképpen jól összepárosítható a rum különböző citrusfélékkel, citromfűvel, mentával.

Bármilyen ízkombinációt választunk is, először szükségünk van egy szélesebb szájú üvegre, a kiválasztott alkoholra és az azt felturbózó gyümölcsökre, fűszerekre. A sterilizált üveg aljára helyezzük el az ízesítő alapanyagokat, majd öntsük fel az alkohollal. Alaposan szorítsuk rá a tetejét, majd hűvös helyen legalább egy hétig pihentessük. Ezidő alatt az ízek tökéletesen összeérnek. Az idő leteltével kóstoljuk meg, hogy eléggé intenzív aromát kaptunk-e. Ha igen, szűrjük át az alkoholt, a gyümölcsöket, fűszereket dobjuk ki, az ízesített párlatot pedig töltsük vissza a megtisztított üvegekbe.

Az így kapott alkoholt kizárólag hűtőben tároljuk, és két hónapon belül fogyasszuk el vagy használjuk fel ételeinkhez!

Kapcsolódó cikkünk: Három zseniális fűszerolaj tíz perc alatt

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.