© 2020 Foodyny.

Sokan előszeretettel nyúlnak a lazachoz, mivel rendkívül egyszerűen elkészíthető, ráadásul azok is szívesen fogyasztják, akik alapvetően ódzkodnak a halaktól. A lazac ugyanis friss tengeri illatot áraszt magából, és nincs pocsolya íze, ami miatt sokan mellőzik az édesvízi halakat.

A Foodyny borszakértője, Bajkai Zsolt szerint ehhez a halhoz leginkább a száraz fehérborok illenek. Az Ab Ovo borkereskedés tulajdonosa éppen ezért egy Kislakit és egy Centuriót javasol hozzá. Míg az előbbi a Dél-Balaton esszenciáját hordozza magában, addig utóbbi a Mátra lankáiról kerülhet az ünnepi asztalra.

Kislaki Matacs Chardonnay 2017 510x510

Légli Géza borász 2017-es Kislaki Matacs Chardonnay-jában a frissesség és a gyümölcsösség találkozik. Tökéletes aromája a spontán erjesztésnek és a tölgyfahordóban érlelésnek köszönhető. A Centurio Szőlőbirtokon termő olaszrizling szőlőtőkék Ludányi Balázs kezei között születtek újjá egy terroir borban. A nedű zamatában a nyári rét, a gyógynövények és az ásványosság egyvelege kavarog, tökéletesen kiegészítve a lazac ízvilágát.

Cikkünk támogatója az Ab Ovo borkereskedés.

Kapcsolódó cikkünk: Légli Géza: Későn érő típus vagyok

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.