© 2018 Foodyny.

Nem könnyű külföldön élni, no nem csak azért, mert az embert a családjától és a barátaitól többszáz kilométer választja el, hanem azért is, mert nagyon nehéz a megszokott ízekhez jutni. Ez akkor is igaz, ha Európán belül maradunk, mert bár – például – az őrölt pirospaprikát már minden ország boltjainak polcain megtaláljuk, van egy egy olyan élelmiszer, ami csak itthon, Magyarországon kapható. És azok az ízek egy idő után nagyon tudnak hiányozni...

Istenes Bence január óta él Kölnben, Adél és a 18 hónapos közös kisfiúk, Natan nemrégiben tette át végleg a német városba a székhelyét. A fiatal pár kinti élete lassan rutinossá válik, dolgoznak, gyereket nevelnek, és sok időt töltenek hármasban, ilyenkor finom családi vacsorákat is összedobnak. A konyhában mindketten megállják a helyüket.

FOTO: faceook/Istenesbence

- Többször főz Adél, mint én, de akkor sincs baj, ha nekem kell beállnom a tűzhely elé – mondja a Foodyny-nek Istenes Bence. – Az egyszerűbb kajákat minden gond nélkül elkészítem, jellemzően a magyaros ízeket szeretjük – teszi hozzá a műsorvezető – Itt Németországban gyakorlatilag minden kapható, ami otthon is, ezért olyan sok gond nincs azzal, hogy a hazaihoz megszólalásig hasonló ízeket produkáljunk. Az itteni kedvencem egyébként az úgynevezett lebercase, amit otthon húskenyérnek hívnak, azt hiszem. Szóval majdnem minden van, kivéve néhány olyan ízt, amiért oda vagyok. Ilyen a Pick szalámi és a paprikás szalámi. Ezeket sajnos nem lehet itt kapni, így amikor hazautazom, mindig veszek pár rúddal és hozom magammal.

Bence azt is elárulta a Foodynynek, hogy mi lesz a család karácsonyi menüje:
- Halászlé minden mennyiségben, kacsahús, töltöttkáposzta és Adél szülei még húslevest is készítenek, úgyhogy nem számíthatunk arra, hogy az ünnepek alatt lefogyunk – meséli a műsorvezető, majd így folytatja: - és a mákosgubáról, no meg a bejgliről még nem is beszéltem. Reméljük, egy pár kiló plusszal megússzuk az év végét.

 

ZsÉ

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.