© 2020 Foodyny.
 

Ellátogattunk Dél-Balatonra, Kislakra, Légli Géza pincészetébe, ahol természetközeli borok készülnek már tizenhárom éve. Mostani válogatásunkban mindenki megtalálhatja az ízléséhez leginkább illő terméket, hiszen könnyű rosé mellett izgalmas rizlinget és testes vörösbort is ajánlunk.

1. Kislaki Rosé

kislaki1

A pincészet egyetlen technológiai elvek szerint felfogott bora, melyben a borász él a modern kor olyan vívmányaival, például a hűtött erjesztéssel. A Kislaki Rosé házasítás révén született meg, alapját egy cuvée adja. A bor könnyű, gyümölcsös, jó aromájú, üdítő nyári ital, úgy is mondhatnánk, hogy a felnőttek málnaszörpje.

2. Jánoshegy Riesling

kislaki2

A Jánoshegy kiemelt termőterülete, a rizling pedig a gazdaság kiemelt fajtája. A rendkívül fiatal borban sok érlelési tartalék van, de már most nagyon izgalmasnak tartják a szakértők.

3. Kislak 2015 Cuvée

A birtok zászlóshajójaként emlegetett Kislak Cuvée 2011-ben készült először, a második évjárata 2015-ös évhez kötődik. A Kislak 2015 Cuvée egy Merlot-Kékfrankos-Cabernet sauvignon házasításából született meg, így nem tekinthető kifejezetten egynyári bornak, hiszen amellett, hogy komoly és testes, nagyon elegáns és jól iható.

ESZTER

Kapcsolódó cikkünk: A hét bora: központban a baráti beszélgetések

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.