Gyerekek reggelijének, felnőttek hidegtáljának tökéletes kiegészítője lehet egy zöldpaprikába ügyesen beleillesztett, párizsiból készült virág. Igaz, hogy az elkészítéséhez kell némi kézügyesség, ám hamar bele lehet jönni mind a zöldség vágásának módszerébe, mind a felvágott hajtogatásába.
Fotó: geridonusumprojeleri.com
A zöldpaprikát (ha gyerekeknek készítjük, akkor kisméretű TV-paprikát) az alsó egyharmadánál vágjuk el, és készítsünk háromszögű bemetszéseket. A párizsit, vagy bármilyen más felvágottat először hajtsunk félbe, majd mintha piramist szeretnénk formázni belőle, újabb három részbe, ügyelve arra, hogy kicsit elcsúsztatva tulipánszerű eredményt kapjunk. Óvatos mozdulattal illesszük bele a paprikába, ha pedig szükségesnek tartjuk, vékony hústűvel vagy fogvájóval rögzítsük.