© 2018 Foodyny.

A Kistücsök étterem minden kétséget kizáróan a Balaton egyik legmeghatározóbb étterme. Az étlapon magyaros fogások jelennek meg újragondolt változatban, így például a kacsamell és a fogasfilé mellett, a csurgatott tojásleves is helyett kapott.

A hagyományos csurgatott tojásleves pirospaprikával, köménymaggal, esetenként babérlevéllel készül, klasszikus hó végi étel. Nem úgy, mint a Kistücsök séfje, Jahni László által újragondolt változat, amely bár tökéletesen megidézi az eredeti receptet, mégis egy teljesen új koncepció mentén készült el.

jahnilaszlo

Fotók: facebook.com/kistucsoketterem, Szindbád az Utazó

Jahni László lapunk megkeresésére elmondta: egy gasztronómiai találkozónak adott otthont az étterem, a vendégek pedig jó ismerőseik voltak. Éppen ezért úgy gondolta, egy kis fricskával szerez számukra meglepetést.

– Hasonlóképpen készítettem, mint az eredetit. Volt egy világos rántás, amely vajon készült, és a lisztet nem pirítottam meg. Felöntöttem spárgás zöldségalaplével, a pirított köménymagot római köményre cseréltük, majd ebbe csurgattuk bele a tojást – magyarázza a séf. A művelet végén, tálaláskor tavaszi zöldségekből és zöldfűszerekből álló fűszerkrémmel ízesítették a levest, a ropogós textúrát pedig a sóska feldarabolt szára adta.

tojasleves

A siker nem maradt el, annyira lelkes volt a fogadtatás, hogy a vendégek legnagyobb örömére felkerült az étlapra is. A séf szerint bátran kell hozzányúlni a klasszikus ételekhez is, hogy az aktuális szezon szerint formáljuk, alakítsuk őket. Így lehet tenni a töltött káposztával is, amely tavasszal zöldebb, nyáron pedig paradicsomosabb változatban is elkészíthető.

ESZTER

Kapcsolódó cikkünk: Retro konyha: A megunhatatlan kókuszkocka

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.