© 2018 Foodyny.

Ha nagyon elbokrosodnak a fűszernövények, érdemes visszavágni őket a tövüktől számított öt centire, hogy utána újult erővel ismét növekedésnek indulhassanak. A levágott, illatos növényeket pedig használjuk fel kreatív módon úgy, hogy télen is legyen mihez nyúlnunk. A kulcsszó a szárítás helyett ezúttal a fagyasztás lesz.

1. Fűszervajként

fuszervaj

Mossuk meg a zöldfűszereket, itassuk le róla a vizet, majd aprítsuk fel. Olvasszunk fel jó minőségű vajat, sózzuk kissé, és keverjük hozzá a rozmaringot, az oregánót vagy a kakukkfüvet. Adagoljuk jégkockatartóba, majd tegyük be a mélyhűtőbe. Amikor megdermedt, óvatosan ütögessük ki a tartóból és csomagoljuk el egyesével. Felhasználásig tároljuk a mélyhűtőben. 

A későbbiekben remek alapanyag lesz zöldségek vajon pirításához, vagy melegszendvicsek ízesítéséhez, halak sütéséhez is.

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.