© 2018 Foodyny.

Annak ellenére, hogy idén az időjárás miatt nem bővelkedünk sárgabarackban, azért a piacon kifoghatunk belőle viszonylag jó árban ahhoz, hogy isteni lekvárokat készítsünk kisebb nagyobb mennyiségben. Összegyűjtöttük a legjobb ízkombinációkat a garantáltan ellenállhatatlan dzsemekhez.

1. Levendulás

baracklekvar1

Készítsük el a baracklekvárt a hagyományos módon, mielőtt azonban üvegekbe adagolnánk, adjunk hozzá mennyiségtől függően két-három evőkanál levendulát. A végeredmény igazán krémes és lágy íz lesz. Vigyázzunk azonban arra, hogy ne legyen túl sok a jóból, mert a túlzásba vitt levendulázástól a lekvárunk szappanízűvé változik.

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.