A világ egyik legnépszerűbb és talán legkönnyebben elkészíthető desszertje az isteni panna cotta, amely Itáliából indult hódító útjára. Az alapvetően is pohárban tálalt finomságot még különlegesebbé tehetjük, ha friss gyümölcsökkel díszítjük, és borospoharakba tesszük.
Fotó: Instagram, Systrarnaeisenman
Először készítsük el a tradicionális panna cottát habtejszín, tej, cukor, vanília és zselatin segítségével. Hevítsünk fel egy kis lábasban 2,5 deci tejszínt és szintén 2,5 deci tejet, ízlés szerinti mennyiségű cukorral és egy vaníliarúd kikapart belsejével. Mielőtt felforrna, dobjunk bele 3-4 zselatinlapot, majd a tűzről levéve keverjük addig, míg a zselatin el nem olvad. Adagoljuk bele a borospoharakba, és tegyük a hűtőbe dermedni akár egy éjszakára is.
A megdermedt panna cottákra vágjunk ízlésesen friss gyümölcsszeleteket. Díszíthetjük szamócával, ribizlivel, málnával is kedvünk szerint, az i-re a pontot pedig ezúttal is a friss mentalevelekkel tegyük fel. Desszertünk valóban ellenállhatatlan, igazi vendégváró csoda lesz.
Kapcsolódó cikkünk: Exkluzív: Ezt ette John Malkovich Budapesten