Egy reggeli vagy hideg vacsora látványos eleme lehet a koktélparadicsomból készült tulipán, de simán el tudjuk képzelni nagy családi esemény ünnepi asztalánál is. Ráadásul az elkészítése nem is olyan bonyolult, mint amilyennek tűnik.
A különleges ételhez szükségünk lesz ricottára, fűszerekre, keményebb koktélparadicsomokra és újhagymára. Keverjük ki a ricottát ízlésünk szerint sóval, borssal és tetszőleges zöldfűszerrel. Fogjuk meg a koktélparadicsomot, készítsünk a tetejére hosszanti irányú bemetszéseket és óvatosan nyomjuk ki a közepét. Töltsük meg a ricottakrémmel, majd az aljára fúrjunk egy kis lyukat, és illesszük bele a tulipán száraként funkcionáló újhagymát. Sorakoztassuk egy szép tálra, készítsünk mellé kaszinótojást, sonkatekercset, sajtválogatást, francia salátát vagy apró szendvicseket.
Kapcsolódó cikkünk: Ehető virágok: Így készítse el a cukkini virágját!