© 2020 Foodyny.

Július elsejével az Agrárminisztérium élelmiszerbiztonságért felelős államtitkára elrendelte a szokásos nyári szezonális ellnőrzést. A mostani vizsgálatok köre azonban minden eddiginél szélesebb lesz.

nebihellenorozes1

- Kihasználva a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) sokrétű, az élelmiszerlánc valamennyi ágára kiterjedő szerkezetét, több új célterülettel és termékkel is bővült az idei nyári szezonális ellenőrzés - adta hírül a Nébih, hozzátéve: az akciót Zsigó Róbert élelmiszerbiztonságért felelős államtitkár rendelte el és július 1-jétől augusztus 20-ig tart.

Az ellenőrzés-sorozat ezúttal is kiterjed a nagy tömegeket megmozgató rendezvényekre, fesztiválokra, vásárokra; az ifjúsági- és gyermektáborok étkeztetésére és az utcai vendéglátás, vagyis a „street food” vendéglátó helyeire is. A kiemelt termékek között megtalálhatók a fűszerezett, pácolt, előkészített húsok, a fagylalt, valamint a szezonális zöldségek és gyümölcsök, az ellenőrzés során pedig különös figyelmet kapnak majd a közutak mellett szezonálisan üzemelő zöldség- és gyümölcsárusító helyek is.

A tájékoztatás szerint újdonságként szerepel az akcióban többek között a halsütödékben, halboltokban és piacokon kínált, természetes vizeinkben élő halfajokból (szürkeharcsa, keszegfélék, stb.) származó termékek ellenőrzése. Szintén új elem a tűzifa kiskereskedelemhez kapcsolódó előírások és a szállítójegy kiállítási kötelezettség betartásának a fokozott vizsgálata, továbbá a kutyák és macskák szívférgességének megelőzésére alkalmas állatgyógyászati készítmények ellenőrzése.

Kapcsolódó cikkünk: Innen ettünk? Gyomorforgató húsgyárat számolt fel a NÉBIH

Címkék :

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.