Az olaszok tudják, mitől döglik a légy, ha ételekről van szó. Sokan úgy vélik, hogy az itáliai konyha a hedonizmus magasiskolája, különösen akkor, ha előételekről van szó. Az olasz csizma lakói ugyanis nemcsak ízvilágában társítanak különböző alapanyagokat rendkívül harmonikusan, hanem tálaláskor is ügyelnek arra, hogy mindaz, ami az ízlelőbimbóknak maga a mennyország, a szemnek is az legyen. Ezt a mentalitást mi is belecsempészhetjük a mindennapokba egy pici rafinériával.
Készítsünk húsgolyót, ám ezúttal ne a pirospaprikához, sokkal inkább a friss zöld fűszerekhez nyúljunk. Miközben kevés olajon tökéletesre sütjük a labdákat, főzzünk al dentére egy jó maréknyi masnitésztát. A még forró húsgolyókra helyezzünk egy-egy friss bazsalikomlevelet, majd helyezzünk rá állítva egy masnitésztát, és szúrjuk át fogpiszkálóval vagy kisméretű bambusznyárssal. A tökéletes előételhez már csak egy kevés paradicsomszósz hiányzik, amiben alaposan meg lehet mártani helyes falatkáinkat.
Kapcsolódó cikkünk: Sárgadinnyés caprese