Az ősz abszolút top étele a sütőtökkrémleves, amely, azon túl, hogy elképesztően finom, rendkívül egészséges és tápláló is. Ráadásul nem kell mesterszakácsnak lennünk ahhoz, hogy elkészíthessük, egy pici kreativitással profi ételstylistokat megszégyenítő módon tálalhatjuk.
Vegyünk gömb formájú sütőtököt, éles késsel skalpoljuk meg, és kaparjuk ki a belsejét. A magjait tegyük félre, a húsát kockázzuk fel, és készítsük belőle tejszínes krémlevest. Az elkészült ételt egyszerűen töltsük vissza a kibelezett sütőtök héjába, díszítsük póréhagymával. Ha szeretnénk, bátran szórjuk meg pirított tökmaggal, és locsoljuk meg egy kevés hidegen sajtolt tökmagolajjal is.
Kapcsolódó cikkünk: Tóth Marci sütőtökkrémlevese színes sárgarépákkal